tiistai 4. joulukuuta 2012

Snowfall's Catalyst "Lysti"

Lysti pääsi pois karanteenista joulukuun 2012 alussa.
Olen aina rakastanut pitkäkarvaisia eläimiä. Mun ensimmäinen hamsteri oli pitkäkarvainen ja mun ensimmäinen marsu oli pitkäkarvainen myös. On siis aivan luonnollista, että kun suunnittelin rotumarsun laittoa, niin katselin heti pitkäkarvaisia.

Sopivasti Oululaisella marsu kasvattajalla tuli myyntiin toukokuussa 2012 syntynyt alpakkauros. Klipattu tosin (kiitoskia häkki kaverin), mutta sitäkin suloisempi tapaus. Erinäisten syiden vuoksi, muunmuassa oman marsulani karanteeni takia odotin Lystiä yli kuukauden ja olinhan minä onnesta soikea, kun pystyin pojan viimein 18.10.2012 hakemaan.

Lysti joutui kuitenkin läpikäymään karanteenin, joten laumaan se ei heti päässyt. Karanteenin suoritin sille saunassa ja voitte kuvitella kuinka tuskallista lauteiden alla marsujen hoitaminen voi olla. Kuitenkin vaikka poika olikin karanteenissa käsittelin sitä mahdollisimman paljon ja usein istuin vain lauteiden alla ja pidin poikaa sylissä. Lysti onkin ihana sylimussukka, rauhallinen ja tyyni. Kiinniottaessa se tosin alpakkamaisesti potkii takajaloillaan ja kyllä se osaa sen taidon sylissä ollessaankin, mikäli sen mielestä päivän hoitotoimet on nyt tehty. Olen siis suoraansanottuna tyytyväinen, että poika oli jo valmiiksi klipattu, sillä en olisi saanut pidettyä sitä turkissaan.

Lysti saapuessaan lokakuussa 2012.
Eilen eli 3.12 sain viimein Lystin pois karanteenista ja yhdistin sen Gizmon kanssa samaksi laumaksi. Ainakin toistaiseksi pojat ovat tulleet toimeen keskenään ja tuntuvat olevan vain tyytyväisiä saamastaan seurasta. Joten ei muuta kuin pidetään sormet ristissä, että poikien yhteiselo myös jatkuu tasaisena.

Tulevaisuudessa näymme Lystin kanssa ainakin pet-näyttelyissä. Klipattujen -luokan kanss en ole yhtään varma vielä, sen näkee sitten siitä miten paljon noi pojat tykkäävät toistensa turkkeja syödä. Ensi vuonna myös selviää hommaanko Lystille morsiammeksi rotunaisen vai en. Se ihan riippuu siitä saako se astuttua Mokan/Hunajan vai ei, kun turhaanhan mie sille morsiammen laitan, jos pojasta ei ole mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti