sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

2.4.2016 PPKJy:n näyttelyt Ylivieska

Eilen oli PPKJy:n näyttelyt Ylivieskassa. Olin itse paikalla arvostelemassa pet-marsut, joita oli paikalla yhteensä 13kpl. PPM1 ja PPM2 marsu erottuivat joukosta, muuten marsujen taso oli hyvin tasainen eikä isoja pisteeroja syntynyt. Vahvasti päivästä mieleen jäi 54kk ikäinen teräsmummo, joka oli ikäisekseen hyvässä kunnossa, vaikka toki ikä alkoikin jo näkymään ja se ei olisi millään viihtynyt tuomarin pöydällä. Tuomarinsuosikiksi valkkaantui white/black alpakka naaras (minkäs minä sille voin mitään, että pitkikset on aina mun lemppareita eläin lajista riippumatta). Kiitoksia kaikille marsunsa paikalle tuoneille :)

Näyttelyissä oli toki petluokka hiirillekin ja koska se oli SNL:n alainen, niin toki meiltä lähti mukaan edustamaan viisi urosta, joista kaksi onkin jo kiertänyt jonkin verran pet-näyttelyitä ja kolme löhtivät mukaan vain että sain testattua niiden stressin sietokykyä ennen naaraalle menoa. Kukaan ei purrut tuomaria, joten päivä oli onnistunut! xD

Hiiriä oli yhteensä 17kpl ja tuomarina toimi Birgitta Korpela;

lk cc/t/b mm uros Crixus, 5kk
"Mukava suklaapoju. Turkki kiiltävä ja puhdas, hyvä iho. Sievät silmät. Söpöt hörökorvat. Jänteikäs, hieno häntä. Rauhallinen ja mukava käsitellä. Hyvä kunto."
Arvio; A, Kuma

lks ba/wu uros Khellendros, 6,5kk

"Liukkaasti liikkuva, hauskasti harmaansunut poitsu. Kiiltävä turkki, siisti iho. Silmät nätit kekäleet. Kauniit korvat. Hieno, jänteikäs häntä. Alun sporttisuuden jälkeen rauhoittui hyvin ja on mukava käsitellä. Hienossa kunnossa."
Arvio; A, EP "Hillitysti harmaantunut"

lk bur uros Bourbon, 7kk
"Jytky uros. Siisti turkki, puhdas iho. Sievät nappisilmät. Kivat korvat. Hieno, jänteikäs häntä. Kädessä rauhallinen, hieman jännittää käsittelyä. Voisi olla hoikemmassa kunnossa."
Arvio; AB

lk bur/f uros Blended Whisky, 7kk
"Isokokoinen herrrahiiri, ainakin leveyssuunnassa. Turkki muuten hyvä, mutta palautuu välillä hieman huonosti. Iho hyvä. Silmät oikein kauniit, kirkkaat. Nätit korvat. Hyvä häntä. Kiva käsitellä, jännittääh ieman. Turhan tukevassa kunnossa."
Arvio; AB

lks bur/f uros Beltane, 9kk
'Alkuun hieman yrmeän näköinen, koska herätettiin boksista, mutta asettui itten tutustumaan käteen. Turkki puhdas, mutta karva hieman harottaa, eikä näytä niin sileältä ja kiiltävältä (antaa vaikutelman asterexista). Iho ehjä. Kirkkaat silmät. Suloiset korvat. Komea häntä. Hyvä käsitellä, hyvä kunto."
Arvio; AB

--Beltanelta jäi nyt tällä kertaa neljäs SilverPet arvonimeen vaadittu A saamatta, toivottavasti poika olisi hyvässä kunnossa kesällä Jalasjärven näyttelyissä, jotta se saataisiin kerättyä. Crixukselta uupuu niin ikään nyt sitten se yksi A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti