lauantai 22. joulukuuta 2012

Nikean Pretty Nice Ice "Ice"

Jatketaanpas eläinten esittelyjä. Vuorossa on ihastuttava, kaksi poikuetta saanut Ice, joka saapui viettämään eläkepäiviään laumaani.

Ice marraskuussa 2012.
Ice on syntynyt 16.8.2010 Hanna Lahtisen kasvattamana Vantaalla. Syksyllä 2011 Ice ja sen sisko Nikean Princess Beatrice muuttivat Elisa Sventon luokse Hannan muuttaessa Egyptiin ja hänen kasvatuksensa jäätyä sen vuoksi tauolle.

Ice on todella kova luontoinen ja Elisalle muutettuaan se vuorokaudessa otti koko naaraslauman komentoonsa. Valitettavasti poikasten myötä Icen luonne on muuttunut sen verran, ettei sitä voi enää pitää naaraslaumassa, koska Ice ei siedä muita naaraita lähelleen (liekkö jäänyt poikasten suojelumoodi päälle..). Tämä on yksi syy, miksi Elisa joutui etsimään Icelle uuden kodin, sillä luonteensa vuoksi Ice vie ns. yhden uroksen tilan, mikä on kasvattajan huushollissa liikaa, kun kysymyksessä on pois jalostuksesta jäänyt eläkeläismarsu.

Minulle Ice saapui 21.11.2012 eli tätä kirjoittaessani kuukausi sitten. Ice on sopeutunut uuteen kotiin nähdäkseni hyvin. Sitä on kiva pitää sylissä tässä koneella istuessani tai tv:tä katsoessani. Vaikka Ice joutuukin vielä asumaan kaapin alimmassa kerroksessa yksin, näkee se lajitovereita vähän väliä ulkoillessa, sillä se saa jaksaa ulkoilutusaitauksen muiden naaraitteni kanssa, väliseinällä toki erotettuna. Ulkoilu on sujunut ilman konflikteja, eikä Ice vaivaudu tuosta aidan läpi muille uhittelemaan, kun naamat ovat jo käyneet tutuiksi. Elsi saattaa toisinaan käydä Icelle narskuttamassa hampaitaan ja Hunaja taasen mielellään muuttaisi Icen puolelle aitausta.

Tulevaisuudessa Ice tulee saamaan kaverikseen leikatun uroksen. Olen kaavaillut tuota Gizmoa Icen kaveriksi ja ne kaksi kyllä viihtyvät toistensa seurassa (se tuli todistettua joulukuvia ottaessani). Voi kuitenkin olla, että Icen kaveriksi päätyy joku muu uroksistani, mutta se selviää ensi vuoden puolella. Sitä ennen jatkamme ulkoillessa toisten marsujen näkemistä ja väliajoilla kissani pitävät seuraa Icelle (kissoista on kiva seurata Icen touhuja, eikä Icekään enää kissoja pelkää, on kait huomannut olevansa kaapissa turvassa).

Näyttelyihin meillä olisi myös tarkoitus ensi vuonna suunnata, pääasiassa pet-luokkiin, mutta varmasti UML:kin tulee tutuksi, kun kerta mulla on näin loistava tilaisuus päästä harjoittelemaan rotumarsun näytteille asettamista, vaikka Ice ei ehkä olekaan tyypiltään paras (Elisaa epäsuorasti lainaten; pitkä pää ja turhan leveä otsa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti