lauantai 28. maaliskuuta 2015

OSJH:n ja 4H:n yhteisnäyttelyt Kajaanissa

Tänään oli meidän yhdistyksen (OSJH:n) ja Kajaanin 4H-yhdistyksen yhteistyönäyttelyt Kajaanissa. Matkassa minulla oli hiiristä Modi ja Mephala's Miss Charlene. Itse olin tuomarina marsuille ja kaneille.

Kyseessä oli ensimmäinen marsujen tuomarointini. Olen tällä hetkellä SMY:n marsujen pettuomari oppilaana ja tämän vuoksi minua kysyttiin epävirallisten näyttelyidemme tuomariksi marsuille. Edeltävän iltana tuli ilmi, että kanien alkuperäinenn tuomari oli estynyt saapumasta paikalle ja tämän vuoksi sain myös kanien arvostelut kontolleni.

Arvosteluista (sijoitukset näette täältä) voisin mainita sen verran, että marsujen tasoon olin tuolle päivää pettynyt. Varmastikin pitkä talvi vaikutti monen marsun yleiskuntoon, mutta yhdestätoista marsusta muistaakseni vain yksi sai täydet pisteet kaikista pikkukohdista (jotka ovat siis täysin omistajan vastuulla), kertonee esivalmisteluista paljon. Marsujen luokan voittaja selvisi vain nipin-napin kahden veteraanin edelle. Kyseessä oleva marsu lumosi luonteellaan, vaikka pikkukohdissa olikin sanottavaa. Myönnän silti miettiväni edelleen, olisiko toiseksi sijoittunut marsu sittenkin pitänyt sijoittaa ensimmäiseksi.. Mikä kertonee jo osaltaan kuinka vaikeaa ensimmäisen sijoittaminen olikaan.

Kanien arvostelu oli jostain syystä minulle paljon helpompaa. Voisin osasyyksi listata sen, että koska en ole itse koskaan käyttänyt omia kaneja näyttelyissä, niin ennakko ajatuksia koko arvosteluja kohtaan minulla ei ollut. Eikä arvostelujani siivittänyt seuraamieni tuomareiden arvostelut, kuten marsujen kohdalla huomasin tapahtuneen (itse kun näytteille asettajana en oikein ole ymmärtänyt marsujen kohdalla kynsien viimeistelyä, mutta tuomarina asia tuli kovasti esille). Jokatapauksessa.. kanien kärkikolmikko oli hyvin tasainen ja ensimmäiseksi sijoittunut päihitti toisen vain puolella pisteellä. Kärkikolmikko oli sporttisia, massaltaan ja lihaksistoltaan ihanteellisia kaneja, joilta ei lähtenyt ylimääräistä karvaa. Kärki kolmikko oli juuri sellaisia kuin kanien tuleekin olla.

--

Itse olin näytteille asettanut kaksi hiirtä. Lks cc naaraats Modi ja Mephala's Miss Charlene. Tuomarina toimi Anna Takkinen ja ohessa tyttöjen arvostelut ja palkinnot.

Lena, 3kk

Yleiskunto; Sopusuhtainen ja jäntevä, mutta voisi olla vieläkin lihaksikkaampi.
Turkki; Upean tiheä ja kiiltävä turkki. Hieno jämäkkä häntä.
Korvat, silmät, hampaat; Hyvät, mutta valkoiset hampaat. Ihanat pyöreät korvat ja kauniit, kirkkaat silmät.
Käsiteltävyys; Vähän jänskättää, mutta erittäin kiltti ja ystävällinen käsitellä.-
Arv. Pet3

Modi, 5kk
Yleiskunto; Mukavan jäntevä ja lihaksikas hiirulainen.
Turkki; Upean kiiltävä, tiheä ja puhdas turkki. Suora ja jämäkkä häntä.
Korvat, silmät, hampaat; Hyvät, mutta valkoiset hampaat. Ihanat suuret korvat ja hienot tuuheat viikset.
Käsiteltävyys; Hieman varovainen, mutta rohkeasti katselee ympärilleen. Erittäin kiltti ja hyvä käsitellä.
Arv. Pet1 ja Bis7 ^^

Eipä noihin tyttöjen arvosteluihin voi sanua, kuin että voikos olla muuta kuin tyytyväinen ^^

2 kommenttia: