keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Gizmo

Gizmo syyskuussa 2012
Minulle oli tulossa uros marsu, jolle tarvitsiin kaverin. Kun sillä hetkellä ei sopivia uroksia löytynyt Oulun seudulta, jouduin turvautumaan Keminmaassa toimivaan eläinkauppa Taikalintuun eli Gizmon kasvattajaan Suvi Mäkiseen. Sen seurauksena 13.5.2012 saapui minulle marsuista ei ehkä ihanin, mutta rakas kuitenkin eli Gizmo.

Gizmon nimen keksiminen ei ollut mitenkään yksinkertaista ja nimen lopulta keksi ukkoni. Kieltämättä söpö karvaläjä muistutti minunkin mielestäni tarpeeksi esikuvaansa ja lopulta Gizmon luonnekin on ystävällinen, kaikkien kaveri, vaikka joskus vähän pelottaakin. Parannusta on kuitenkin tapahtunut paljon, sillä tullessaan Gizmo meni paniikkiin kun sitä yritti ottaa syliin.

Valitettavasti Tahvo ei tullut pikku Gizmon kanssa toimeen ja sen vuoksi se asustaakin nyt yksin omassa kerroksessaan, mutta tulevaisuudessa on tarkoitus yrittä joskos Gizmo ja Lysti tulisivat toistensa kanssa toimeen, kunhan toi Lysti pääsee pois karanteenista.

Gizmolla on astutettu yksi naaras, mutta valitettavasti tuo naaras ja sen kolme syntymätöntä poikasta menetettiin raskausmyrkytykselle. Keväällä 2013 Gizmo kuitenkin pääsee treffaamaan Hunajaa, joten toivotaan että sitten saamme haluamani naaras poikasen jatkamaan Gizmon sukua. Tulevaisuudessa Gizmo on kuitenkin tarkoitus kastoroida, jotta se pääsee elämään rauhallista ja onnellista marsun elämää laumaan.

Gizmon kanssa kuljemme pet-näyttelyissä ja tähän mennessä olemme käyneet kahdesti, joista ensimmäinen kerta ei sujunut kovin hyvin, mutta toisella kerralla 4.11.2012 Gizmo sai KUMA:n yleiskunnosta. Aiomme Gizmon kanssa näyttäytyä OSJH:n näyttelyissä jatkossakin ja meitä saa kernaasti tulla tervehtimään, mikäli meidät sieltä bongaatte.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti