torstai 22. marraskuuta 2012

Fredi "Mummo"

Mummo syksyllä 2012
Jatketaanpas eläinten esittelyissä etiäpäin. Kun Tahvo ja Gizmo, eivät tulleet keskenään toimeen, mutta Gizmo kuitenkin luonteeltaan oli semmoinen, että ajattelin sen tulevan toisen uroksen kanssa toimeen, niin aloin etsimään sopivaa yksilöä ja löysinkin heinäkuussa sopivan, kun 27.11.2008 syntynyt urosmarsu etsi uutta kotia.

Laitoin tarjouksen menemään ja reilun viikon odottelin vastausta, ennen kuin se tuli ja sen seurauksena Fredi muutti laumaani 16.7.2012. Seuraavana päivänä kynsienleikkuun yhteydessä kävikin vain ilmi, että "pappa" olikin mummo. Onneksi en ollut ehtinyt yhdistää sitä Gizmon kanssa, mutta seurasi tuosta paljon hyväkin ja voitte olla varmoja, että Fredin jälkeen olen tarkistanut sukupuolet marsuilta jo hakiessa, sillä naarasta mun ei ollut tarkoitus laittaa ollenkaan.

Hommasin mie Mummolle kaverin, totta kai, mutta siitä emme kerro nyt, vaan kerron Mummosta itsestänsä. Kaikkihan meillä ei ole mennyt yhteen ja iäkäs mummelimme on joutunut muiden marsujeni lailla kulkemaan useasti eläinlääkärillä, minkä lisäksi käytiinhän me kerran näyttelyissäkin, tosin huonolla tuloksella. En ole yhtään varma lähteekö Mummo enää näyttelyihin matkaan, sillä viimenäyttelyt jäivät välistä huonosti parantuneen nänäviirun vuoksi. Ehkäpä Mummo saa jäädä kunnolla eläkkeelle ja nauttimaan leppoisista päivistä.
Mummo on luonteeltaan juurikin semmoinen paljon käsitelty ja rakastettu lössykkä, joka viihtyy sylissä. Laumaan päästyään se on piristynyt paljon ja nykyään vähän sanotaan vastalausetta syliinotossa, kaverin kanssa kun olisi kivempaa, joten pienoista villiintymistä on rouvassa kenties tapahtunut meille tulon jälkeen. Mummo on kuitenkin juurikin se marsu, jonka huoletta voin laittaa uusien marsujen kanssa, sillä Mummo tulee toimeen kaikkien kanssa (tai ainakin tähän mennessä on tullut).

Mummohan täyttää pian neljä vuotta ja toivon meillä olevan yhdessä edessä vielä useita onnellisia vuosia. Uskon, että Mummosta tulee hyvä hoivaaja muiden naaraiden poikasille, oikea Mummo siis! Sen tilaa kuitenkin seuraan päivittäin tarkalla silmällä, sillä näyttelyissä käydessämme tuomari huomasi sillä joko kystan tai kasvaimen. Koska Mummon kunto on hyvä ja osaksi koska se on jo sen verran iäkäs, en ole nähnyt tarpeelliseksi sitä käyttää lääkärissä sen vuoksi, mikäli kunnossa tapahtuu pienikin muutos, niin sitten on lääkärireissu edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti