perjantai 28. maaliskuuta 2014

In loving memory; Beibe & poikaset

Toivon, että mahdollisimman moni poikasia suunnitteleva lukisi tämän ja harkitsisi uudelleen ovatko ne poikaset niin tärkeitä, että tieten tahtoen saattaa naaraan vaaraan.

Eilen oli Beiben tiineyden 58. vuorokausi. Tullessani kotiin huomasin, ettei Beibe suostunut syömään ja tarkasteltuani sitä tarkemmin selvisi syykin, mahdollisesti raskausmyrkytys. Nesteyttiin sitä illalla parhaani mukaan ja tänä aamuna vielä lisää ennen kotoa lähtöä.

Nyt illalla Beibe piti hätälopettaa. Sen tila oli jo todella paha. Sillä oli mahassa kolme kaunista, jo aiemmin kuollutta poikasta, kaksi dalmatialaista ja self (kaksi urosta ja naaras).

Kaiken piti olla kunnossa, Beiben laumassa asuvat kaksi yhtä pitkällä olevaa naarasta voivat hyvin. Kaikki ovat olleet samalla hoidolla, hyvää heinää, erilaisia kasviksia, hedelmiä ja vihanneksia paljon, sekä tietenkin hyvää pellettiä unohtamatta. Silti kävi näin.

Mua niin harmittaa, että koulukiireiltäni en huomannut klassista raskausmyrkytyksen oiretta eli ruuan valikoiminen vaan tilan piti mennä noin pitkälle :( Voi Beibe rakas raukkaa. Nyt se voi levätä rauhassa ilman kipuja. Sitä tulee niin ikävä!

Beibe syksyllä 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti