torstai 31. joulukuuta 2015

Kooste; vuosi 2015

Viimeiset kuusi kuukautta on blogiin kirjoittaminen jäänyt harmittavan vähäiselle, kun huomio on siirtynyt suurelta osin facebook sivuni Maamulin hiiret päivittämiseen. Anteeksi tästä. Luvassa on kuitenkin nyt koko vuoden kattava kooste vuoden tähti tapahtumista ja vähän hiirulan tilastoja.

Vuoden aikana on saapunut elämäämme usea ihastuttava eläin persoona muun muassa marsu matamit Soma ja Viivi, sekä upea joukko afrikkalaisia kääpiöhiiriä. Tietenkin mainittakoon vielä uutena lajina gerbiilit, sekä afrikan kääpiöunikeot ja eihän toki unohdeta jalostushiiriä.

Mephala's hiirulasta meille saapui tänä vuonna;
lks cc naaras Modi, lks cc naaras Mephala's Miss Charlene, lk hi uros Var, lks cc uros Heimdall, lks hi naaras Mephala's Forseti ja pks cc uros Mephala's Veteris.

Blade Runner's hiirulasta meille saapui tänä vuonna;
lk d/t uros Thor, lk ssp uros Blade Runner's Working The Absolutes, lk d/t/brk mm naaras Blade Runner's City of Bones ja lk cha/t/e mm naaras Blade Runner's City of Illusions

Girpelan hiirulasta meille saapui tänä vuonna;
lk d/t naaras Girpelan Keitele, lk d/t naaras Girpelan Lentua ja lk d/t naaras Girpelan Unnukka

Thapsus hiirulasta meille saapui tänä vuonna;
lk s-b/wu naaras Thapsus Purple Haze, pks ba/wu naaras Thapsus Aurorix ja lk s-b/t/wu uros Thapsus A-VITA.

Hiiden hiirulasta meille saapui tänä vuonna;
lk cc/t/b mm Hiiden Buzzkill

Lisäksi kasvattajanimettömältä kasvattajalta, Elisalta meille saapui tänä vuonna;
lk bur/f naaras Fazerina, lk bur/f naaras Fasupala, kolme epäonnista sisarusta (valitettavasti eivät käyneetkään jalostukseen) ja lk ba naaras Pintaliitäjä

Maaliskuussa syntyi sitten ensimmäiset uuden linjan hiiri poikueet lk bur/f sisaruksille Fazerinalle ja Fasupalle. Siitä se sitten lähti. Vastoinkäymisiä on ollut. Parilla naaraalla on ollut kasvain nuorella iällä (naaraiden jo syntyneitä jälkeläisiä tai sisaruksia ei ole käytetty jalostukseen) ja ilmeisesti näin alussa pakon edestä käytetyn ulkosiitoksen vuoksi linjoissa on esiintynyt luutumia, joiden linjoista pois työstämistä jatkamme ensi vuonna. Mutta tähän väliin on hyvä esitellä hiirulaamme numeroin.

-Tällä hetkellä hiirulassa asustaa 112 kesyhiirtä ja 24 afrikkalaista kääpiöhiirtä.
-Aloituseläimiä hiirilinjoihin on 21 ja pygmilinjoihin 5
-Poikueita kesyhiirille syntyi 30 ja pygmi poikueita 6
-Enintään poikasia naaraalle syntyi 17 ja vähintään 1 (en nyt jaksa laskea poikasten yhteismäärää, poikueet on karsittu niin, että naaraalle on jäänyt 3-4 poikasta kasvatettavaksi. Jos joku kuitenkin tahtoo tietää yhteismäärän, niin hihkaiskoon niin lupaan laskea joskus kun on aikaa.)
-Eri värejä kesyhiirille on syntynyt 11 ja pygmeille 2 (+ kesyhiirille mahdolliset värien fox/tan muunnokset ja bandet tai berkshire kuviot)
-Vanhin kesyhiiri uros lk cc Hiiden Factive on nyt 1v 7kk ja vanhin kesyhiiri naaras Fazerina on 1v 2kk. Vanhin pygmi uros Mario on 12kk ja vanhimmat pygmi naaraat Thelma ja Louise ovat 11kk.

Sitten vielä ne ikävät asiat vuodelta. Olemme menettäneet liian monta rakasta ystävää. Alkuperäiset gerbiilit Damage ja Injury menehtyivät sairaiden vuoksi kaksi ja neljä kuukautta tulonsa jälkeen. Toivomme jäljelle jääneille Jukulle ja Jädelle pitkää elämää. Rakas, rakas lks cc/b mm Hiiden Good Trails "Tatu" jouduttiin lopettamaan toukokuussa lähes 11kk iässä todella ärhäköiden silmäoireiden vuoksi (sairastelun vuoksi Tatulta ei jäänyt jälkikasvua). Lisäksi aloitus kesyhiiristä lks cc Modi ja lk bur/f Fasupala on jouduttu hyvästelemään.

Myös onnellisia hyvästejä on tänä vuonna ollut. Ihastuttava marsu naaras Anemone's Faneendra muutti ystäväni luokse yksin jääneen kaveriksi ja siellä menee loistavasti! Kotiin palautuneet kasvattini I Will Stay ja hänen isänsä Anemone's Damavand löysivät myös ihanan kodin, josta juuri tänään saimme hyvän uuden vuoden toivotukset kuvan kera <3

Marsurintamalla on tapahtunut myös hyvin radikaaleja muutoksia, kun tappelun vuoksi pojat Teddy ja Don jouduttiin erottamaan. Donin ollessa kasvattajansa luona astutuskäytössä otin ja kastoroin Teddyn aj se muutti naaraiden laumaan. Syksyllä kotiin palautunut Don kastoroitiin myös ennen joulua ja se sai pari päivää sitten itsellensä kaveriksi ihastuttavan Fuffemme. Nyt on marsuilla rauha ja toivon mukaan vanhuksemme (Teddy, Soma ja Viivi) ovat kanssamme myös ensi vuonna kun kirjoitamme koostetta vuodesta 2016!

Hyvää ja parempaa uutta vuotta 2016!
Toivottaa Maamuli ja eläimet <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti