sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Niin hyvässä kuin pahassakin

Hieman vierähtänyt aikaa edellisestä kirjoittamisesta. Ei ole vain ollut fiilistä kirjoittaa, niin paljon surua on mahtunut meidän syksyymme. Ei riitä, että jouduin lopettamaan hiiret, myös Salme menehtyi. Lisäksi oma äitini kuoli lokakuussa syöpään ja aika on mennyt jonnekin, mitään en ole saanut aikaiseksi, mutta silti ollaan jo melkein joulussa menossa.

Olen muuttanut eläinten kanssa poikaystäväni luokse tai noh marsut muuttavat lähi päivinä. Jyrsijät saavat oman huoneen ja maltan tuskin odottaa, että kaikki on paikoillaan niin saan teillekin esiteltyä eläinten uudet asuintilat.

Uusia jyrsittimiäkin on laumaamme saapunut, tässä heistä pienet esittelyt.

Temple Of Artemis "Arttu"
lk suklaa uros, syntynyt 26. kesäkuuta 2014 kasvattaja Emma Timlin.

Arttu on oman arvonsa tunteva hamsteri uros. Edellisen hamsterin kuolemasta oli kulunut aikaa jo 3,5 vuotta kun syrkkikärpänen pääsi jälleen iskemään ja kun Emmalla tuli myyntiin suklaan värisiä poikasia alkoi Artun matka luokseni.

Arttu vielä hieman arastelee, mutta eiköhän sekin mene ohi, kun nyt on kissat pois lähettyviltä ja pojan käsittelykin helpottuu (ei tarvitse tehdä enää operaatiota "missä kissat?"). Muuten yhteiselo on Artun kanssa lähtenyt hyvin käyntiin ja mahdollisesti se pääsee näyttäytymään julkisesti tammikuun näyttelyihin.

Hiiden Factive "Aatu"
lk cc uros, syntynyt 25. toukokuuta 2014
kasvattaja Inka Karhukorpi

Aatu on tosi kiva hiiri uros. Sen sävy voisi olla parempi, mutta pitäähän sitä olla jotain tekemistä kun lähtee pojasta omaa linjaa luomaan.

Pojan tulosta oli tosiaan Inkan kanssa sovittu jo ennen kuin muut hiiret sairastuivat ja ne jouduin lopettamaan, mutta nyt asiaa katsoessani on ehkä hyväkin lähteä aloittamaan ihan alusta, voin hyödyntää jo oppimaani ja välttää tekemästä samoja virheitä uudestaan :)

Hiiden Good Trails "Tatu"
lk cc/b mm uros, syntynyt 11.kesäkuuta 2014
kasvattaja Inka Karhukorpi

Tatu on hieman vilkkaampi tapaus, mutta hyvä käsitellä eikä ole säpsy tai mitään, sillä vain on virtaa ja kaikkea pitäisi olla tutkimassa. Tatulla on hyvin ikävä tapa kasata kuivikkeet juomapullon alle, minkä vuoksi saan olla monta kertaa päivässä täyttämässä pulloa ja vaihtamassa märkiä alusia (on muuten turhauttavaa).

Tatusta tulee myös oman linjani kanta uros, kunhan ne morsiammet vain löytyvät. Tatun sävy on mielestäni tosi kiva ja vyökään ei ole hassumpi (aiempiin bandiittoihini verrattuna). Joten eiköhän tästä hyvä tule.

Tom ja Jerry
afrikkalaiset kääpiöhiiri veljekset, syntyneet 9. lokakuuta 2014
kasvattaja Minna

Pygmit ovat olleet haavenani jo useamman vuoden ja parin vuoden etsinnän jälkeen minua viimein lykästi kun sopivat yksilöt löytyivät Rovaniemeltä.

Pojat ovat vielä melko ujoja, eikä niitä kamalasti näe (ruokinta rutiineihimme kuuluukin terran sisustuksen purku, jotta voin tarkistaa poikien kunnon). Ovat kyllä äärettömän ihania ja vikkeliä otuksia, pojat ovat kyllä vieneet totaalisesti sydämeni <3

Thunder "Poju"
risteytyskani uros, syntynyt 30. heinäkuuta 2013
kasvattaja tuntematon

Hankkiin Pojun Salmen tilalle, Urkille kaveriksi. Luonteeltaan Poju on tosi virkeä, utelias ja vilkas. Sen ja Urkin yhteiselo on lähtenyt käyntiin vaihtelevalla menestyksellä, joten vielä ei uskalla sanua tuleeko pojista elinikäiset kaverit.

Tällä hetkellä kanit asuvat siskoni tallissa, koska uudessa asunnossa ei ole sähköpistoketta takapihalla ja näin ollen kaneille ei olisi saanut koppiin lämmitystä, eikä lämmitettävää vesikuppia.

Että semmoiset tulokkaat. Huomasin mä tässä että toi Julmiskin on jäänyt esittelemättä, mutta esitellään poika sitten omatta julkaisussaan myöhemmin :)

4 kommenttia:

  1. Voi surku, ompas sielä nyt koeteltu sua! Voimia sinne <3 Toivottavasti jatkossa menee nyt paremmin sielä teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Voimia tarvitaan, vastoinkäymiset kun eivät siihen loppuneet. Lisää uudessa blogitekstissä.

      Poista
  2. Hei! Auttaisko Tatun juomapullo-ongelmaan, jos laittais pullon tosi korkealle ja joku koroke siihen minkä päältä yltää juomaan? Niin ei purukasa ylettäis juomapulloon asti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tatu asuu 31l smartboxissa, niin valitettavasti ylemmäs pulloa ei voi laittaa. Pakko oli vähentää purujen määrää. Tykkäisin vaan pitää hiirillä kunnon kerrosta kuiviketta, mutta kyllä se kuitenkin on parempi ettei juomapullo pääse vuotamaan ja pahimmassa tapauksessa sairastuttamaan poikaa.

      Poista