sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kauhujen kesäkuu

Jäänyt tämän blogin päivittäminen todella vähäiselle. Ei ole ollut voimia ottaa härkää sarvista ja kirjoittaa.

Loven kuoleman jälkeen alkoi marsulassamme todelliset kauhun hetket, kun marsuja alkoi menehtymään yksi toisensa jälkeen. Aluksi erillään olleista uusista beigeistä kuoli kaksi ja ajattelimme, että kysymyksessä olisi ollut vain niillä ollut, niihin rajoittunut juttu, kunnes alkoi muitakin marsuja kuolla.

Eläinlääkärit eivät ennen juhannusta voineet auttaa, erääseen eläinlääkäriin meni usko totaalisestä tämän ehdottaneen ettei voi tehdä mitään ennen kuin odotan että lisää marsuja kuolee ja lähetän Eviralle avattavaksi. En halunnut kuullakkaan sellaista ja olin aivan masennuksen partaalla. Marsuja oli kuollut jo viisi. Samana iltana kun eläinlääkäreiden kanssa keskusteliin ja apua etsiin, kuoli illalla oma kasvattini Lily. Olin samaisena päivänä vaihtanut marsuille kaikki aluset, desinfioinut niiden asuintilat, hakenut kokonaan uutta heinää ja lopettanut tuoreruokien antamisen. Lisäksi koska marsut tuntuivat kaasuisilta aloittiin kaikille (myös oireettomille) Dislaflytyl kuurin.

Seuraavana iltana rakas, rakas Pekoni menehtyi, mutta osa edellisenä iltana kaasuuntuneelta tuntuneista marsuista oli pirteämpänä.

Pekoni jäi viimeiseksi kuolleeksi. Valitettavasti se ei saanut Fuffea tiineeksi. Beige projekti on sikäli vaakalaudalla, että marsulassa on nyt enää kaksi astutukseen soveltuvaa naarasta (kun Fuffea en uskalla enää yrittää, jää tähän sitten lemmikiksi vaikka sen jalostusnaaraaksi hommasinkin) ja projektiin sopivia uroksia kolme kappaletta.

Tänä vuonna ei ole uusia poikueita luvassa!

Mutta pieni hiljentyminen vielä kesäkuisten kauhuviikkojen aikana menehtyneiden marsujen muistoksi;
This I Love "Love", beige/white naaras, oma kasvatti
Habanero's Random Task "Fantom", beige tan uros, kasvattaja Anu Saarela
Rise From Ashes "Feeniks / Kenopää", beige uros kasvattaja Jan Shop
Fredi "Mummo", golden agouti/golden naaras, kasvattaja tuntematon
My Sweet Lily "Lily", chocolate/golden naaras, oma kasvatti
Imargos Bei-Con "Pekoni", beige uros, kasvattaja Helena Rehnström
Every Rose Has Its Trones "Rose" orange argente naaras, oma kasvatti

Syynä tähän kaikkeen täytyi olla ruokamyrkytys, joko tuoreruuista tai heinästä johtuva, itse veikkaisin tuota tuoreruokaa, sillä samaa heinää syöneet kanit (jotka ovat tunnetusti herkkämahaisia otuksia) olivat pirteitä ja kunnossa.. Kanit saivat myös tuoreruokansa pihalta, marsujen kanssa emme olleet vielä siirtyneet ruohonsyöntiin vaan ne söivät kaupasta hommattuja vihanneksia ja kasviksia. Joten tuo tuoreruoka on vahvempi arvaukseni syyksi. Että näin voi käydä vaikka ruuat hyvin peseekin, koskaan ei voi tietää. Voi kun olsimme vain heti hoksanneet ruokamyrkytyksen mahdollisuuden, niin olisimme voineet ehkä ehtiä pelastaan osan nyt kuolleista.

2 kommenttia:

  1. Voi kamala! Suuret osaanotot ja jaksamisia sinne. Ei ollenkaan kiva lukea tällaisia uutisia. Toivottavasti nyt loput marsut pysyvät kunnossa.

    VastaaPoista
  2. Voi miten kauhea juttu. Jaksamista sinne teille!

    VastaaPoista